Megvan a Aluinvent-DVTK második helyezése

Skoric (a labdával) 16 pontot szerzett Budapesten
Skoric (a labdával) 16 pontot szerzett Budapesten - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc – Medgyessy és Mokango nélkül is simán nyert a Diósgyőr a sereghajtó otthonában.

A női kosárlabda NB I 21. fordulójában szombaton este MTK Budapest – Aluinvent-DVTK meccset rendeztek a fővárosban.

16–32

A találkozó első percében Skoric büntetőire Szeitl még válaszolt egy akciógóllal, ekkor volt a meccs folyamán utoljára döntetlen az állás, mert még ebben a minutában Putnina bevágott egy hármast, és ezzel beindult a Diósgyőr. Walker-Kimbrough szintén trojkát ért el, a centerhelyen játszó Kiss A. pedig egymás után három közeli gólt (7–14). Aztán Kányási is feliratkozott a pontszerzők közé, majd Walker-Kimbrough újabb triplát vert be, ezzel a 6. percben lett közte tíz (9–19). A folytatásban a csereként beállt Zele szorgoskodott a palánk alatt, majd Walker-Kimbrough harmadik hármasa után nem sokkal Kiss A. szerezte a negyed utolsó találatát (16–32).

A második játékrész elején Walker-Kimbrough újra bevert egy triplát, majd Zele-­dupla után nem sokkal Szűcs R. is hármast ért el (21–45). A Diósgyőr elméletileg nyolcas, a valóságban hetes rotációt játszott, ugyanis az első hat perc után lecserélt Putnina nem jött vissza erre a játékrészre. A jelentős előnnyel vezető DVTK játékosai nyugodtan játszhattak, Kiss A. pedig változatlanul jól mozgott a palánk alatt, ebben a negyedben a hetedik kísérletéből a hetedik dobását is célba érkeztette. A negyed végén pedig két-két jó büntető után, Skoric és Koch révén alakult ki a félidei eredmény (31–55).

Fordulás után

A térfélcserét követően a hazai együttes nagyobb lelkesedéssel játszott, ez arra volt elég, hogy a DVTK ne növelje tovább előnyét. A harmadik játékrészben a vendégek húzójátékosai közül Walker-Kimbrough dobást hibázott a triplavonal mögül, Kiss A. pedig kétpontost, de a negyed végén az újra a pályán lévő Putnina gondoskodott arról, hogy a két csapat közötti különbség tovább hízzon (46–76).

A záró negyed Skoric középtávolijával indult, ezzel 30 fölé nőtt a vendégek előnye (47–78), és a kérdés csupán az volt, hogy eléri-e a 100 dobott pontot a vendég együttes, mert az már régen nem volt kétséges, hogy nyernek. Ebben a játékrészben kilencedik játékosként Eperjesi is szóhoz jutott, valamivel több mint 4 percet játszott a diósgyőri nevelésű fiatal kosaras, így ő is részese lett a győzelemnek. Ugyanezt nem mondhatja el magáról Medgyessy és Mokango, ők ugyanis pályára sem léptek, nem volt szükség a játékukra, nélkülük is magabiztosan nyert a DVTK. És ezzel a sikerrel a piros-fehérek megszerezték az alapszakasz második helyét, függetlenül a hónap utolsó szombatján sorra kerülő utolsó forduló eredményeitől.

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv

MTK Budapest – Aluinvent-DVTK 61–96 (16–32, 15–23, 16–21, 14–20)

Budapest, 100 néző. V.: Boros T., Kulcsár T., Major.

MTK Budapest: Czirják (4), Szeitl (2), SÜLE (15/6), SZABÓ FLÓRA (14), Hegedűs J. (12). Csere: Koch (2), Bernáth (6/3), Pusztai (4), Wéber (–), Gróf (–), Schiroky (2). Edző: Nagy Dorottya.

Aluinvent-DVTK: Kányási (6/3), WALKER-KIMBROUGH (16/12), SKORIC (16/6), PUTNINA (11/3), KISS A. (17). Csere: ZELE (20/3), Szűcs R. (4/3), Szabó Fanni (6), Eperjesi (–). Vezetőedző: Cziczás László.

Kipontozódott: Kányási a 40. percben.

Nagy Dorottya: – Ahogy az előzőt, úgy ezt a meccset is arra szerettük volna felhasználni, hogy kilábaljunk a minket ért tragédia utáni sokkból. Az elején sajnos nagyon gyengén védekeztünk.

Cziczás László: – Nagyon nehéz mérkőzés volt ez a számunkra a tragédia után. Azzal szerettünk volna tisztelegni az MTK elhunyt másodedzőjének emléke előtt, hogy maximálisan komolyan vesszük a mérkőzést. Nagyon örülünk, hogy sikerült megszerezni az alapszakasz második helyét.