Megvan a 16. NB II-es csapat is

Megvan a 16. NB II-es csapat is
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága a 2015/16-os NB II-es idényre indulási jogot szerzett szerzett 15 sportszervezet nevezését fogadta el néhány hete.

Az egy kiadó helyre, – ami azért keletkezett, mert a 16 csapatos mezőnyben a 2014/15 évi NB I-es bajnokság 16. helyén végzett csapat, a Lombard Pápa TFC licenc hiányában nem szerepelhetett, – az MLSZ elnöksége mint a 2014/15-ös évad legjobb NB II-es kiesőjét, a 14. helyen zárt BFC Siófokot kérte fel az indulásra. A Balaton-partiak igent mondtak a felkérésre, és a labdarúgó szövetségtől kapott tájékoztatás szerint a versenybizottság azóta már el is fogadta nevezésüket.

A másodosztállyal kapcsolatban jelenleg a sorsolás előkészítése zajlik a szövetségben, azokat az információkat rendszerezik, hogy melyik sportszervezet mikor nem tud a saját pályáján játszani a létesítmény felújítások miatt.

Az NB II őszi idényének első fordulója a versenykiírás szerint augusztus 1-jén kezdődik, az évad 2016. június 5-ig tart, amelynek végén az első két csapat feljut az NB I-be (helyükre az élvonalból kieső két gárda érkezik), három kiesik, a 14-16. helyezettek és az NB III-ból összesen 7 csapat jut fel (a három csoport első két helyezettje és a legjobb csoportharmadik), mert a 2016/17 évi NB II-ben 20 csapat szerepelhet.​

– MTI –
hirdetés


hirdet�s