Megváltozik a lájkolás a Facebookon

Akt.:
Megváltozik a lájkolás a Facebookon
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Heteken belül hat új ikonnal fejezhetjük majd ki az érzelmi állapotunkat a közösségi hálón. Ez a Facebook történetének egyik legnagyobb módosítása – írja az Impuls360.

Az eredeti Like gomb nem tűnik el, de hosszan nyomva tartva egy menü bukkan majd elő, amelyen a klasszikus hüvelykujj mellett hat különböző emotikont is láthat a felhasználó. A tetszik mellett ott lesz a szeretet, a nevetés, a meglepődés, az izgalom, a szomorúság és a harag. Ezzel a hét ikonnal gyakorlatilag majdnem teljesen leírhatjuk majd az érzelmi állapotunkat a közeljövőben.

Sokakban azonnal felmerülhet a kérdés, hogy a dislike gomb miért nem került be a rendszerbe hiszen évek óta tartja magát az a pletyka, hogy a Facebook bevezeti. A cég szakemberei elárulták, hogy több dolog is közrejátszott abban, hogy nem vezették be ezt a funkciót. A legfontosabb az, hogy nem szeretnék azt, hogy a felhasználók rosszul érezzék magukat egy – egy negatív visszajelzéstől amíg az oldalukon tartózkodnak.

Végül érdemes megnézni, hogy mit is jelent a lájk gomb a cégnek és a felhasználóknak. A közösségi oldalnak 1,6 milliárd felhasználója van akik napi szinten 6 milliárd alkalommal nyomnak rá a világ egyik legismertebb szimbólumára. Ez már önmagában hatalmas szám ami még jobban felértékelődik, ha tudjuk azt, hogy ez több mint ahány keresését fel tud mutatni a Google napi szinten. Ez a hatmilliárd kattintás minden bizonnyal tovább fog nőni de ne legyen kétségünk afelől, hogy ezen egyetemes jelek között a húzónév továbbra is a Like gomb marad. Hiszen a felhasználóknak ez a legegyszerűbb módja arra, hogy kifejezze szolidaritását vagy empátiáját egy – egy ügy, esemény vagy cselekedet mellett.

Forrás: Impuls360