Helyi közélet

2010.04.16. 08:36

Árvíz Borsodban: Ma várható a Sajó és a Bódva tetőzése

<p>Pénteken várható a Sajó és a Bódva tetőzése a Sajó völgyében. Az árhullám mértéke meghaladja a harmadfokot, mindkét folyó vízszintje rekordmagasan áll.</p>

Péntek reggel hat órakor Sajópüspökinél 349 centiméteres vízállást mértek, a Bódván pedig 291 centimétereset. Több utat le kellett zárni, a Bódva menti településeken homokzsákot osztottak. Két település pedig közúton nem megközelíthető.

Ötezer homokzsákot kapott Szin, Szögliget, Szendrő, Szendrőlád, Perkupa és Szalonna önkormányzata. A Sajón az elmúlt 24 órában hetven ember vett részt a védekezésben. A Sajó várhatóan elönti majd a nyílt ártéren át vezető utakat, ezeket néhány napig nem lehet majd használni - mondta el Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi osztályvezetője a Független Hírügynökségnek pénteken.

Péntek reggel fél nyolckor a Bódva áradása miatt lezártak egy utat, ezért Tornabarakony és Tornaszentandrás nem megközelíthető - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ügyeletese a Független Hírügynökséget. Bódvalenkére pedig csak Hídvégardó irányából lehet eljutni. A komp sem üzemel Muhi és Köröm között. A Sajó áradása miatt már második napja zárva az út Putnok és Borsodbóta között és Sajókazánál.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában