Megválasztották 2006 tűzoltóját

A műegyetemi tűznél társait menteni igyekvő Asztalos Attila lett a tavalyi év tűzoltója. A Lánglovagok Egyesület pályázatára a tűzoltók maguk közül ajánlhattak valakit.

A tavaly augusztusi műegyetemi tűznél több társát is kimentő Asztalos Attila lett az év tűzoltója a Lánglovagok Egyesület pályázatán. A főhadnagy a Ferencvárosi Tűzőrség szolgálatparancsnokaként vett részt az augusztus 8-án kigyulladt – három tűzoltó életét követelő – lőtér oltásánál.

A második Vágó Béla a Kabai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka lett. Neki köszönhető, hogy a kabai egyesület az élvonalba került.

A pályázat bronzérmese Vay Gergely békásmegyeri tűzoltó lett. Őt azért jelölték, mert tavaly szeptember 18-án, amikor a Magyar Televízió székházát felgyújtották, még azelőtt elkezdte az oltást, hogy a szolgálatban lévő tűzoltók megkezdhették volna a munkát.

Az egyesület által meghirdetett Év Tűzoltója pályázat a maga nemében egyedülálló. Itt a tűzoltók maguk közül is ajánlhatnak valakit, de akár civil is jelölhet.