Megválasztotta köztársasági elnökké Áder Jánost a parlament

Akt.:
Megválasztotta köztársasági elnökké Áder Jánost a parlament
  Budapest, 2012. május 2., szerda (MTI) – Megválasztotta Áder Jánost köztársasági elnökké az Országgyűlés szerdán. A tisztségre egyedül jelölt fideszes politikus 262 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson.

  A szavazólapot 307 képviselő vette fel. A 302 érvényes voks közül Áder János 262-őt kapott, negyvenen nemmel szavaztak. Az ellenzéki pártok közül csak a Jobbik vett részt a szavazásban, a párt korábban azt közölte, hogy képviselői nemmel voksolnak.

A megválasztásáról szóló házelnöki bejelentés után Áder János letette államfői esküjét. Áder János május 10-én lép hivatalába, ő lesz az ötödik köztársasági elnök a rendszerváltás után.

 


Most szavaznak az államfőről – Áder családjával érkezett a Parlamentbe

  Budapest, 2012. május 2., szerda (MTI) – Megkezdődött az államfőválasztás szerdán a parlamentben, tíz óra után néhány perccel. A posztra az egyetlen jelölt Áder János fideszes európai parlamenti képviselő, akit a Fidesz-KDNP javasolt köztársasági elnöknek. tovább »


Államfőválasztás – Ádernak hatvan napja van az EP-mandátumról való lemondásra

  Budapest, 2012. május 2., szerda (MTI) – Áder Jánosnak államfővé választása után hatvan napja van arra, hogy megszüntesse az összeférhetetlenséget, és lemondjon európai parlamenti (EP) mandátumáról. tovább »