Megütötte szomszédját, eltörte a gégeporcát Miskolcon

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség.

A Miskolci Törvényszéken zajló ügy vádlottja és a sértettje szomszédok, a viszonyukat ebből eredő konfliktusok jellemezték.

A vádirat szerint a sértett motoros fűkaszával füvet nyírt, a vádlott azonban ezt nehezményezte, féltve az ott parkoló autója fényezését a felverődő kavicsoktól. Vitatkoztak, majd a vádlott megragadta a fűkaszát, amelynek motorja még járt, vágó része viszont már nem forgott, és rázni kezdte, majd elengedte és a sértettet ököllel a nyaka bal oldalán megütötte.

A sértettnek később légzési nehézségei jelentkeztek, mentőt hívtak hozzá, ami kórházba szállította. Mint kiderült, nyak- és gégezúzódást, gégeporctörést szenvedett, amelynek következtében hangszalagbénulása lett. A garatban kialakult vérzéses vizenyő közvetlen életveszélyes állapotot idézett elő, amely orvosi beavatkozás hiányában fulladásos halálhoz vezetett volna.

ÉM


Illusztráció
Mályi, Miskolc - Garázdaság és testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság H. József 32 éves miskolci lakossal szemben. A gyanúsított férfi – a nyomozás eddigi állása szerint – előzetes szóváltást követően július 14-én 14 ó...