Megúszhatja a bíróságot a tiszatarjáni férfi

Ha sikerült a közvetítés, elmaradhat a bírósági ítélet
Ha sikerült a közvetítés, elmaradhat a bírósági ítélet - © Fotó: ÉM
Tiszatarján – Közvetítői eljárás keretében teheti jóvá az általa okozott sérelmet a zaklató.

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta azzal a tiszatarjáni férfival szemben, aki volt élettársát kapcsolatuk megszakadását követően rendszeresen háborgatta.

Fenyegette a nőt

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 15 évig élt élettársi kapcsolatban párjával, mielőtt kapcsolatuk 2017. decemberében megszakadt és a gyanúsított elköltözött a sértett lakásából. Ezt követően a gyanúsított és a sértett vonatkozásában megelőző távoltartás elrendelésére is sor került, melynek lejártát követően a gyanúsított napi rendszerességgel megjelent a sértett lakásánál és többször megfenyegette a nőt, hogy megöli, valamint rá fogja gyújtani a házat, amennyiben nem hajlandó folytatni a kapcsolatot.

A nő a gyanúsítottal szemben zaklatás miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő. A gyanúsított cselekménye volt élettárs sérelmére, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntettének megállapítására alkalmas.

A férfi – aki korábban csupán egy alkalommal, egy csekély tárgyi súlyú bűncselekmény miatt került összeütközésbe a törvénnyel – a bűncselekmény elkövetését beismerte, megbánást tanúsított, és a sértettel együtt indítványozták az ügy közvetítői eljárásra utalását.

ÉM