Megújultak az árvízben megrongálódott utak

Akt.:
Községháza avató Arnóton
Községháza avató Arnóton - © Fotó: Kozma István
Arnót, Felsőzsolca – A 2010-es árvíz okozta károk utáni helyreállításra Felsőzsolca közel 200 millió forintot, míg Arnót 70 millió forintot kapott. Az ezen összegekből elvégzett felújításokat szerdán adták át, az ünnepségen Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és Csöbör Katalin, a terület országgyűlési képviselője is részt vettek.

„Az összegből helyreállítottuk a polgármesteri hivatalban, az óvodában, a művelődési házban és az orvosi rendelőben keletkezett károkat, valamint akadálymentessé és energiatakarékossá tettük az intézményeket. Mindezek mellett megoldottuk a csapadékvíz elvezetését is, a későbbi árvízkárok megelőzése érdekében” – mondta dr. Üveges István, Arnót polgármestere.

Spóroltak

Az önkormányzati utakban keletkezett károk helyreállítására Felsőzsolca 112 milliót nyert el a Belügyminisztérium vis maior keretéből. Ennek köszönhetően 2011-ben befejeződött a munkálatok első szakasza, ahol 47 millió forintot sikerült megspórolnia az önkormányzatnak. Így az úthálózatban keletkezett állagromlások kijavítására is maradt pénzük – tudtuk meg dr. Tóth Lajostól, Felsőzsolca polgármesterétől.

ÉM-NSZR