Járvány

2020.04.23. 20:01

Murray pesszimista a közeljövőt illetően

A háromszoros Grand Slam-tornagyőztes Andy Murray úgy véli, a tenisz az utolsó sportágak között lesz, amelyek visszatérhetnek a normális kerékvágásba.

Great Britain's Andy Murray reacts during his singles tennis match against Netherlands' Tallon Griekspoor at the Davis Cup Madrid Finals 2019 in Madrid on November 20, 2019. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Gabriel Bouys

A legutóbbi két olimpia egyéni győztese véleményét a koronavírus-járvány leküzdése érdekében bevezetett nemzetközi utazások leállításával és korlátozásával magyarázta. A skót játékos szerint a sportág jellegéből adódóan ez óriási problémát jelent, mivel a teniszezőknek folyamatosan utazniuk kell a világban.

„Ha a francia nyílt bajnokságot vesszük példaként, akkor elmondhatjuk, hogy ugyan Európában javulóban van a helyzet, de több más helyen még nem így van. Mondjuk, ha Dél-Amerikában még szeptemberben is rosszul állnak a dolgok, és Franciaország nem engedi be onnan a játékosokat, akkor nélkülük kellene a versenyt megrendezni. Szerintem ezzel a torna veszítene”

- nyilatkozta Murray a CNN-nek. Hozzátette, szerinte az egész világnak vissza kell térnie a szokott rendhez, mielőtt a tenisz is újraindulhat.

A hosszú éveken át krónikus sérülésekkel küzdő és a visszavonulását fontolgató teniszező a rangsorban hátrébb álló, nehéz anyagi helyzetbe került játékosok helyzetéről is beszélt. Murray úgy véli, az első 60-70 helyezettnek nem jelent majd nagy gondot a leállás, a hátrébb rangsoroltakon viszont segíteni kell. Hosszú távon szerinte az lenne a megoldás, ha a sportágban forgó pénzdíjak igazságosabban lennének elosztva.

„Nézzük a Grand Slam-viadalok pénzdíját. Nem is tudom pontosan, de a győztesnek körülbelül négymillió dollár jár. Ezt a pénzt jobban is lehetne használni, máshol elkölteni. Több járhatna a korábbi fordulókban és a selejtezőkben például, vagy kisebb versenyeken”

- jegyezte meg Murray.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában