Helyi közélet

2013.09.04. 15:10

Közlemény - Jobbik: Miskolc ne legyen nyilvános kocsma

Miskolc - A Jobbik szerint Miskolc egyre több területe válik „nyilvános kocsmává”, köszönhetően annak, hogy a városban nem lehet szankcionálni a közterületi italozást. A radikálisok szerint az önkormányzat kezében van a lehetőség, hogy megalkossa az ezt tiltó rendeletet, erre azonban hónapok óta nem került sor.

Miskolc - A Jobbik szerint Miskolc egyre több területe válik „nyilvános kocsmává”, köszönhetően annak, hogy a városban nem lehet szankcionálni a közterületi italozást. A radikálisok szerint az önkormányzat kezében van a lehetőség, hogy megalkossa az ezt tiltó rendeletet, erre azonban hónapok óta nem került sor.Az Alkotmánybíróság döntésének köszönhetően tavaly november óta nem lehet Miskolcon szankcionálni a kirívóan közösségellenes cselekményeket, többek között a közterületen történő alkoholfogyasztást sem – emlékeztetett szerdai sajtótájékoztatóján a Jobbik önkormányzati képviselője. Jakab Péter elmondta, mára a legtöbb tér és park nyilvános kocsmaként illetve WC-ként üzemel, ami ellen sem a rendőrség, sem az önkormányzati rendészet nem tud tenni semmit.

Miskolc rendőrkapitánya 2012 novembere óta kéri a döntéshozókat, hogy a megfelelő jogszabály megalkotásával tegyék lehetővé a hatékony rendőri intézkedést, az idei év elején pedig ugyanezt kérte az önkormányzati rendészet vezetője is, eredménytelenül – hívta fel a figyelmet Jakab. Hozzátette, hiába büszkélkedik a miskolci Fidesz azzal, hogy az országban elsőként állította fel az önkormányzati rendészetet, ha az országban utolsóként ad eszközt a kezébe.

Jakab Péter hangsúlyozta: az Önkormányzati törvény szerint 2013. január 1-jétől a helyi önkormányzat rendeletben szabályozhatja a közösségi együttélés alapvető szabályait, és azok elmulasztásának szankcionálását is. A politikus a vonatkozó jogszabály mielőbbi megalkotására szólított fel, illetve felajánlotta a Jobbik szakmai segítségét, hogy mielőbb helyreálljon a közterületek rendeltetésszerű használata a miskolciak nyugalma érdekében.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában