Megújult három sajószentpéteri út

Megújult három sajószentpéteri út
Sajószentpéter – A településünk történelmi belvárosához vezető utak (Lévay utca, Árpád u. és a Petőfi u.) felújítására önkormányzatunk 2008-ban nyújtott be pályázatot és az Európai Unió 77 millió forinttal támogatta a projektet, mi 13,6 millió önrészt biztosítottunk hozzá, így a beruházás összköltsége 90,6 millió forint volt – jelentette ki dr. Faragó Péter, Sajószentpéter polgármestere a pénteki sajtótájékoztatón.

A nyertes ajánlatot az FK RASZTER Építő Zrt. adta, sem többletköltség, sem műszaki változtatás nem merült fel a lebonyolítás során. Singlár Zsolt, a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség csoportvezetője arról beszélt, hogy e projekt egy sikertörténet, mert valamennyi szereplő jó munkát végzett. Ujvári Andor városi főépítész a projekt pozitív hatásait taglalva elmondta, hogy a három út összesen másfél kilométer, megújulásukkal 40 százalékkal csökkent a városközpont eléréséhez szükséges idő, ami így átlagosan 2 percre redukálódott. Azon túl, hogy a történelmi városközpont könnyebben, rövidebb idő alatt érhető el, a Fecskeszög megközelíthetőségét is nagymértékben javítja az elkészült projekt.

BGY

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s