Megújult és kibővült a tiszabábolnai könyvtár

Akt.:
Az átadási ünnepségen
Az átadási ünnepségen - © Fotó: rfmlib.hu, Szarvas B.
Tiszabábolna – Egy sikeres pályázat révén 2,5 millió forintot költhetett Tiszabábolna önkormányzata a helyi könyvtár eszközfejlesztésére, és ugyancsak pályázati pénzből megújult az annak helyet adó kultúrház épülete is.

A megyei könyvtár szakmai támogatásával egy modern közösségi teret adhattak át pénteken. A dél-borsodi kistelepülés folyamatosan igyekszik kihasználni a különböző pályázati lehetőségeket. Az önkormányzat 2,5 millió forintot nyert a Nemzeti Kulturális Alaptól eszközfejlesztésre – ennek köszönhetően a Könyvtári, információs és közösségi hely ezután minden feladatát hatékonyabban láthatja el, komfortosabb körülmények között fogadva a látogatókat. A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szakmai segítséget nyújtott a nagy munkához a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében.

A felújított könyvtárat dr. Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója és Hencz Zsolt, a település polgármestere adta át a helyieknek a Számadó Zenekar közreműködésével.

ÉM