Megújult egészségházak két településen

Akt.:
Megújult egészségházak két településen
Megújult egészségházak két településen
Gelej, Mezőnagymihály – Átadták a felújított egészségházakat Mezőnagymihályon és Gelejen.

Mintegy 58,88 millió forintos uniós támogatással valósult meg a beruházás a két szomszédos dél-borsodi településen, ezáltal mintegy 1680 ember számára vált biztosítottá, hogy megfelelő körülmények között kapjanak egészségügyi ellátást és az egészségügyi személyzet munkakörülményei is javultak.

gelej_atado_unnepseg01

A beruházás keretében Mezőnagymihályon a jelenlegi rendelő területét és a váróterem méretét is megnövelték, a korábbi, használaton kívüli szolgálati lakás területének felhasználásával. Emellett az adminisztrációs helyiségek, az öltözők is megfelelő elhelyezést kaptak.

mezonagymihaly_atado_unnepseg01

Gelejen szintén eddig nem használt helyiségek bevonásával bővítették ki az orvosi és védőnői szolgálatnak helyet adó teret: a korábbi irodahelyiségek felhasználásával egy nagyobb váróterem és egy adminisztrációs helyiség számára is lett hely. Az átalakítás során az épületek új külsőt és belsőt kaptak: új válaszfalak épültek, a belső nyílászárókat küszöbmentesítették, új padló- és csempeburkolatot helyeztek fel és teljes körű festést végeztek el. Új vizesblokkok készültek, a korábbiakat pedig a mozgáskorlátozottak számára alakították át, illetve részükre mindkét településen rámpát építettek. Mezőnagymihályon a kismamák részére babakocsi-tároló készült.

mezonagymihaly_atado_unnepseg02

Az egészségházak homlokzatai is megújultak, hőszigetelést kapott mindkét épület, illetve térburkolat került az épületek előtti területre. Az energiatakarékos üzemeltetés jegyében mindkét helyen napkollektor is segíti a melegvíz-ellátást.

A felújítás után Mezőnagymihályon és Gelejen is korszerű és a törvényi előírásoknak megfelelő orvosi rendelő várja a betegeket, illetve szolgálja ki az egészségügyi dolgozók igényeit.

ÉM
hirdetés


hirdet�s