Megújult az óvoda, eljött a miniszter is Göncruszkára

Akt.:
Beszédet mond: Balog Zoltán, jobbján Hörcsik Richárd
Beszédet mond: Balog Zoltán, jobbján Hörcsik Richárd - © Fotó: Bujdos Tibor
Göncruszka – Átadták Göncruszkán az uniós támogatásból felújított és kibővített Talentum Óvodát, melynek fenntartója a Göncruszkai Református Egyházközség. A csütörtöki ünnepségen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Hörcsik Richárd, Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselője is.

Az intézmény egy tornaszobával bővült, valamint a hozzá tartozó közlekedővel, öltözővel, sportszertárral, valamint gépészeti helyiséggel. A felújítás során megtörtént a nyílászárók cseréje és az épületgépészeti korszerűsítés. Ezenkívül kialakítottak egy akadálymentes vizesblokkot is. A 40 fős óvoda közel 59 millió forint uniós támogatásból újulhatott meg.

ovi-avatas-goncruszkan07-st

Az átadó ünnepségen Balog Zoltán miniszter úgy fogalmazott: fontos, hogy az ehhez hasonló beruházásokhoz legyen pénz, de fontosak az emberek is, akik jó döntéseket hoznak. Jelezte, a kormány kiemelt feladatának tekinti a bölcsődék és óvodák építését, „hiszen ezek elengedhetetlenek, ha azt akarjuk, hogy a gyerekek felkészülten kerüljenek az iskolába”. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az országos átlag fölött nőtt ezen intézmények száma, 20 százalékkal a bölcsődei dolgozók, 34 százalékkal a bölcsődei férőhelyek, 18 százalékkal pedig a bölcsődés gyermekek száma. Az óvodák felújítására pedig az országban 106 milliárd forintot költ a kormány, tette hozzá a miniszter.

Dr. Hörcsik Richárd azt hangsúlyozta, az óvodák építése és felújítása tulajdonképpen a jövő építése, hiszen az itt nevelkedő gyerekek a jövőt jelentik. „A jövő ti vagytok, akik magyarul beszéltek, magyarul imádkoztok, és itt nőttök fel”, fogalmazott.

ÉM-HE