Megújult a Hernád-völgy térségének hulladékgazdálkodási rendszere

Budapest/Miskolc – Megújult a hulladékgazdálkodási rendszer a Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzatai Társulást alkotó 58 településen – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

A több mint kétéves projekt célja a kevert települési hulladékok begyűjtése során jelentkező kapacitáshiányok megszűntetése és az elkülönítetten begyűjtésre kerülő hulladékok előkezelésének megoldása volt.

Az elképzelés megvalósításához 386,9 millió forintos uniós támogatást kapott a társulás, amelyből egyebek mellett vegyes gyűjtésre alkalmas, különböző űrtartalmú hulladékgyűjtőket, komposztálókat, és a hulladékudvart kiszolgáló vegyes űrméretű konténereket szerzett be. Utóbbiak hatékony működtetéséért komplett informatikai rendszerrel és egy járatoptimalizáló szoftverrel bővült a szervezet.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s