Megújult a DVTK akadémiai szintje

Megújult a DVTK akadémiai szintje
Miskolc – Átadták szerdán a Miskolci Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium felújított második emeletét, ami az úgynevezett akadémiai szint. A Miskolci Tankerületi Központ és a Diósgyőri Labdarúgó Akadémia együttműködésének eredményeként jött létre a beruházás.

– Az akadémia és a tankerület együttműködése nem új keletű, ebbe illeszkedett be az akadémiai szint közös felújítása – mondta szerdán dr. László István, a Miskolci Tankerületi Központ igazgatója. – Az akadémia bebútorozta a diákok szobáit, a tankerület pedig 2.2 millió forintból korszerűsítette a mosdókat, folyosót, teakonyhát.

„Nem mindegy, milyen körülmények közt élnek a diákok, a sportolók, hiszen az egész nemzetnek szüksége van rájuk. Bízom benne, ebből a kollégiumból kikerülő tanulók sikeres sportolók is lesznek” – ezt már Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mondta.

petofi_kolegium_dvtk_08

Benczés Miklós, az akadémia igazgatója azt emelte ki, tavasszal döntöttek úgy, hogy a tankerülettel szorosabbra fűzik az együttműködést. „Nem elég a DVTK mint vonzó név, tartalmat is kell mögé tenni” – fogalmazott.

Polyák Ferenc, a kollégium vezetője arról beszélt, hogy intézménye szoros kapcsolatban áll azokkal az iskolákkal, ahol az akadémia sportolói tanulnak. „Kollégiumunk pedagógiai rendszerét is az akadémiához igazítottuk, létrehozva egy tehetséggondozó programot” – fogalmazott Polyák Ferenc.

petofi_kolegium_dvtk_09

Katona Ferenc, a terület önkormányzati képviselője arról beszélt, eddig is, ezután is támogatja az intézményt, példaként említette a műfüves pálya áthelyezését.

– Ezek a diákok, akik élsportolók, hihetetlen terhelésnek vannak kitéve, mind a sport, mind a tanulás terén – ezt már Péter Barnabás, a Diósgyőri Gimnázium igazgatója mondta. Kiemelve, ezért is fontos a nyugodt, kényelmes pihenés számukra.

Radványi Árpád, a Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola megbízott igazgatója azt emelte ki, a kollégium felújítása után megnyugodhat, hogy diákjai jó helyen lesznek, nyugodt, modern körülmények közt.

ÉM