Megújulhat a gyepszőnyeg

Nyíregyháza – A Nyíregyházi VSC szakosztályai élnek, éldegélnek, és közben eredményeket produkálnak.

Szokás szerint a Szindbád Hotel különtermében „vallottak színt” a Nyíregyházi VSC egyes szakosztályainak szószólói. A versenyidőszak miatt több vezető igazoltan volt távol, ám az őket képviselők is részletesen tájékoztattak az elmúlt néhány hónap történéseiről, illetve vázolták a közeljövő feladatait.

– Május 7-től másfél hónapon át nem használhatják a labdarúgók a Tiszavasvári úti füves pályát, ugyanis megújul a gyepszőnyeg. Emellett körbekerítjük az extrém sportolók birodalmát, akik a tömegsport szakosztályunkhoz tartoznak – újságolta bevezetőjében Glückmann Pál klubelnök.


Lehet tippelni
A klub honlapján (www.nyvsc.hu)
három héten keresztül 13+1-es totójátékban
vehet részt bárki. A kérdések stílszerûen
a hamarosan 80 esztendõs egyesület életéhez kötõdnek.

Makai Tamás a vívók részéről elmondta, hogy birtokba vették az új termet folyamatosan toboroznak, de az átütő sikert a tanév kezdetére remélik. A Debreceni Egyetem több hallgatója jelezte, hogy szeretne náluk edzeni.

Szűcs Csaba arról számolt be, hogy hamarosan elkezdődik az úszóknál a harmadik makrociklus, ennek jegyében készülnek a korosztályos versenyekre. Gyimesi Gergő tagja lett a Heraklesz-keretnek, Gucsa Sándor pedig több egyéni csúcsot produkált. Legközelebb a hajdúszoboszlói Árpád-kupán vesznek részt.

Farkas Zoltán a jövő heti franciaországi súlyemelőEb előtt jelezte: a szakvezetés a 8-12. hely környékére várja a két nyíregyházi versenyzőt, Ádám Róbertet (56 kg) és Baranyai Jánost (77 kg). A kecskeméti diákolimpiai döntőről 3 arany-, 1 ezüst- és 4 bronzéremmel tértek haza a fiatal súlyemelők.

György Rolland arról szólt: több nyíregyházi tehetség esélyes arra, hogy elinduljon az utánpótlásEb-n, a junior kontinensviadalon, az ifjúsági vb-n vagy az európai fiatalok olimpiaifesztiválján. Egyelőre még nem tudott nevesíteni, később derül ki, hogy kik utazhatnak.

Végezetül Sziklai László szakmai elnökhelyettes megemlítette, hogy BotosAndrás vezetésével négy öklöző küzd a móri serdülő és kadett ob-n ezekben a napokban, miként Sára Jenő koordinálásával a pápai tollaslabda diákolimpiai döntőn több mint harminc nyíregyházi fiatal méretteti meg magát, közülük Kiss Alexandra érhet el kiemelkedő eredményt.

– Ladányi Tóth Lajos –