Megújul Veszprém belvárosa

Csaknem 3,6 Mrd forintból újul meg a veszprémi belváros. A település 1,8 Mrd forint uniós forrást nyert a városrehabilitációra, mely jövőre kezdődik és várhatóan másfél éven belül befejeződik. – tájékoztatott hétfőn Debreczenyi János polgármester. A projekt keretén belül felújítják a sétálóutcát, kapcsolódó tereit valamint néhány épületet és több parkolóhelyet is kialakítanak.

A projekt keretében teljes hosszában felújítják a Kossuth utcát valamint a hozzá kapcsolódó tereket. Új parkolóház és mélygarázs is épül a Bagolyvári és a Vas Gereben utcában. Megújul a Séd mozi, a volt Korona Szálló épülete, a 20 emeletes toronyház alatti félemelet Kossuth utcai homlokzata, valamint több üzletház is szebb külsőt kap. A Hotel épülete mögött kialakítják a testvérvárosok parkját is.- mondta a hétfői sajtótájékoztatón Debreczenyi János polgármester.

Az elavult közterek és középületek rehabilitációjának célja, hogy javuljon a helyiek életminősége és erősödjön a turizmus a városban. A csaknem 3,6 milliárd forintos fejlesztésre 1,8 Mrd forint uniós forrást nyert Veszprém, a fejlesztéseket a város 30 konzorciumi partnerrel valósítja meg. A munkálatok várhatóan jövő tavasszal kezdődnek és 2012. december végére fejeződnek be.
hirdetés


hirdet�s