Megújul az örökösföldi piac

Mindössze két hónapja kezdték meg az építkezést, és december elsején már üzemelni fog az új örökösföldi piac. A 36 millió forintos beruházás kétharmadát, 23,7 millió forintot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán nyerte a Piac és Vagyonkezelő Kft.

A fedett csarnok végében lévő épületben a szociális blokk és a mérlegház kap helyet, ugyancsak lesz egy fedett, zárható szeméttároló, és a hűtött termékeket árulók számára is kialakítottak négy elektromos áram felvételére alkalmas gépkocsiállást, és a teljes területet körbe fogják keríteni.

Szórólapokat készítünk az árusok számára, ezekből megtudhatják, hogy milyen módon, milyen feltételekkel működik majd a piac – mondja Hámoriné Rudolf Irén, a Piac és Vagyonkezelő Kft. igazgatója. – A nyitvatartásról az itt élőkkel közösen fogunk dönteni, a helyi igények szerint valószínűleg szombaton korán reggeltől, hétköznapokon késő délutánba nyúlóan leszünk nyitva. Valószínűleg egyetlen szünnap lesz, a hétfő. A csarnokot Darabos Béla és felesége irányítja majd, mindketten Örökösföldön élnek, ismerik az itt élők igényeit és szokásait.

Az örökösföldi piac számokban

A beruházás költsége: 36 millió forint
Pályázaton nyert összeg: 23,7 millió forint
Önkormányzati saját erő: 12 millió forint
Teljes alapterület: 1350 négyzetméter
A csarnok területe: 258 négyzetméter, 20 elárusító hellyel

– Zajácz D. Zoltán –