Vívó-vb

2019.07.18. 11:05

Sikerrel vette az első akadályt Nagy Kinga

A párbajtőröző Nagy Kinga is bejutott a legjobb 32 közé csütörtökön a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

Nagy Kinga (b) és a kazah Uljana Balaganszkaja

Forrás: MTI

Fotó: Czagány Balázs

A selejtezőket követően a vb negyedik napján kezdődtek meg az egyéni főtáblás küzdelmek a női párbajtőrözők és a férfi kardozók asszóival.

A magyarok közül elsőként Muhari Eszter lépett pástra Pauline Brunner ellen, és sima győzelmet aratott. A még csak 16 éves magyar nyugodt és pontos vívással folyamatosan lépett el ellenfelétől. A vb-újonc Muhari 13-4-re is vezetett, végül kilenc tus különbséggel nyert, pedig Brunner jóval előtte áll a világranglistán.

Az ugyancsak első felnőtt vb-jén szereplő, 21 éves Nagy Kinga szintén sikerrel vette az első akadályt, a BOK Csarnok C termében zsúfolt lelátó előtt taktikus vívással győzte le a kazah Uljana Balaganszkaját úgy, hogy 3-3 után vette át a vezetést és utána végig irányította az asszót. Már a 64 közé jutást is óriási sikerként könyvelte el a Diósgyőri VE versenyzője: „A 64 között biztos felszabadult leszek, remélem, sikerül meglepetést okoznom.” – nyilatkozta kedden, és a meglepetés szerencsére sikerült is az ugyancsak kazah sportoló ellen.

A másik két magyar induló, Budai Dorina és Kun Anna nem jutott főtáblára a hétfői selejtezőből.

Eredmények:

Női párbajtőr a 64 között:

Muhari Eszter-Pauline Brunner (svájci) 15-6

Nagy Kinga-Uljana Balaganszkaja (kazah) 15-12

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!