Megújul a Petőfi könyvtár és a környéke

Megújul a Petőfi könyvtár és a környéke
Miskolc – A rekonstrukció idejére a Bagolyvárba költözik a Petőfi könyvtár.

Megújul a diósgyőri városrész könyvtári ellátását szolgáló Petőfi Sándor Könyvtár épülete. Az 1758-ban épült, késő barokk stílusú műemlék épület rekonstruk­ciója idején a könyvtár a Bagolyvárban fogadja majd az olvasókat. A Nagy Lajos király útján található intézmény nemcsak kívülről, de belülről és szolgáltatásokban is megújul. A beruházás március elején indulhat, és május végére, június elejére készülhetnek el a felújítással. Március 6-tól a Bagolyvárban várják a Petőfi könyvtár munkatársai az olvasókat. A földszinti részen lesz folyóirat-olvasó, az első emeleten rendezik be a könyvtárat, természetesen csökkentett szolgáltatásokkal és kisebb könyvállománnyal.

A kikölcsönzött könyveket február 26-ig még vissza lehet vinni a Nagy Lajos király útjára, február 27. és március 3. között zárva tartanak, március 6-ától pedig már a Bagolyvárba várják az olvasókat.

Fotók: Kozma István Fotók: Kozma István ©

A városközpont is

A könyvtárfelújítás a Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja című TOP-projekt keretében valósul meg, ennek költsége eléri a 940 millió forintot. Olyan elemeket tartalmaz, mint például a II. János Pál pápa tér kialakítása, az e mellett található közúti híd megújítása vagy éppen egy kávézó a Vár utcában.

ÉM