Megújul a miskolci városi kórház több részlege

Miskolc, 2015. március 3., kedd (MTI) – Megújul a miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház több egysége, a fejlesztés része annak a több mint 4,6 milliárd forintos uniós forrásból megvalósuló, A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az észak-magyarországi régióban elnevezésű projektnek, amelynek köszönhetően tizenegy egészségügyi intézményt korszerűsítenek Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében – hangzott el kedden a miskolci kórházban tartott tájékoztatón.

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa az MTI-nek elmondta: az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert pénzből tizenegy észak-magyarországi kórházban fejlesztik a rehabilitációs ellátórendszert. A projekt az általa vezetett intézmény vezetésével valósul meg, a konzorciumba bevont kórházak az egész észak-magyarországi régió rehabilitációs ellátását ölelik fel.

A miskolci városi kórházban a pszichiátriai, a pulmonológiai és a mozgásszervi rehabilitációs ellátásokat fejlesztik, a beruházás csaknem 940 millió forintba kerül, ebből csaknem 87 millió forintot különböző eszközök beszerzésére fordítanak, a többit építészeti munkákra költik.

A kivitelezés befejezése után az egészségügyi intézmény a régió legnagyobb, pszichiátriai ellátás nyújtó kórháza lesz, a pulmonológiai és mozgásszervi rehabilitációs fejlesztés pedig az osztályok részleges felújítását, komfortosítását foglalja magában.

A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztését célzó projektnek köszönhetően Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hat, Heves megyében kettő, míg Nógrád megyében három kórház különböző részlegei újulnak meg.

– MTI –