Megújul a húsz éves hajléktalan ellátás Dunaújvárosban

Elkészült az új hajléktalan centrum Dunaújvárosban. Közel 140 milliós beruházással alakította ki az önkormányzat a korszerű központot, 92 milliós uniós támogatással. A projekt ünnepélyes zárórendezvényét tartják csütörtökön. Húsz éves a hajléktalan ellátás a városban, de eddig két telephelyen működött.

Egy könnyen megközelíthető épületét újította fel az önkormányzat, és tette teljesen akadálymentessé fogyatékkal élők számára is. Az épületben kialakítottak egy 45 személyes éjjeli menedékhelyet, egy 29 személyes átmeneti szállót és egy 50 ember befogadására alkalmas nappali melegedőt. A központban kapott helyet a szociális információs iroda is, amelyben a közterületeken élő valamennyi hajléktalan tájékoztatást és segítséget kap az ügyintézésehez – tudta meg a Független Hírügynökség Kissné Fekete Évától, a projekt szakmai vezetőjétől.

Az épület elkészült, a hajléktalanok azonban még nem költöznek be. A használatbavételi engedélyre vár az önkormányzat, amikor megérkezik, azonnal megkezdi a működését a centrum.

Dunaújvárosban 300 ember él fedél nélkül, számukra egy alapítvány is működtet ellátást.