Megújul a balatonalmádi Wesselényi strand

Május végére megújul a balatonalmádi Wesselényi strand. Idén nyáron már baba-mama szoba, új napozóstég és víziszínpad is várja az érdeklõdõket. A strandra 189 millió forintot költenek.. Megújulnak a kabinok és a mosdók, kerékpár tárolót építenek és a szelektív hulladékgyûjtés lehetõségét is megteremtik a strandon.

A fejlesztés eredményeképp felújítják a fõbejárat épületét, víziszínpad, ivó- és díszkút készül, valamint a toronyépület földszintjén egy baba-mama szoba létesül. Ezen kívül korszerû kabinsort és illemhelyeket alakítanak ki. Helyet kap a strand területén kerékpártároló helység és értékmegõrzõ, valamint lesznek animációs foglalkozások is. A szelektív hulladékgyûjtés feltételeit is megteremtik. A strand parkosításának és világításának fejlesztésén túl egy kisgyermek-sziget és napozóstégek is növelik majd a strand vonzerejét. A beruházás május végére készül el- tájékoztatta a Független Hírügynökséget Bogdán László a város fõépítésze.

Az önkormányzat a 189 millió forintos beruházás megvalósításához több mint 75 millió forint uniós forrást nyert a Közép-Dunántúli Operatív Program pályázatán.