Megújítják a megyei úthálózatot

Akt.:
Megújul a Gesztely–Bőcs–Kesznyéten közötti útszakasz is
Megújul a Gesztely–Bőcs–Kesznyéten közötti útszakasz is - © Fotó: ÉM
Miskolc – Év végére befejeződnek a tavasszal kezdődött munkák.

Idén több mint hetven kilométernyi úthálózat újul meg megyénkben – jelentette ki egy sajtótájékoztatón a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója. Peiker Tamás elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként megvalósuló munkák tavasz folyamán megkezdődtek és azok többsége még ebben az évben el is fog készülni.

A program részeként újulnak meg többek között a Vilmány és Vámosújfalu, a Gesztely és Bőcs, a Mezőkövesd és Ároktő és a Nekézseny és Borsodbóta közötti utak nagyobb szakaszai is. A kivitelezők gondoskodnak egyebek mellett a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg, az új kopóréteg terítéséről, az új, tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ-táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is.

Figyeljünk oda!

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Riz Gábor és Hörcsik Richárd országgyűlési képviselők örömüket fejezték ki a felújításokkal kapcsolatban, mint elhangzott, a terület fejlődésének felgyorsítása érdekében kulcsfontosságú, hogy a megye úthálózata mielőbb megújuljon. Peiker Tamás felhívta a figyelmet a közút új, közlekedésbiztonsági kampányára is.

– 2000 óta tizenhét munkatársunk vesztette életét, miközben különböző útfelújítási, útkarbantartási munkákat végzett. Kérjük, az autósok a jövőben jobban figyeljenek oda ránk, tartsák be a munkaterületek melletti sebességkorlátozásokat és vezessenek körültekintően – szögezte le a közút megyei igazgatója.