Megtévesztette vásárlóit a barkácsáruház

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2-2 millió forintra büntette a Bricostore Hungaria Beszerzési Kft-t, valamint a Bricostore Hungaria Barkácsáruház Kereskedelmi Kft-t, mert 2006-ban több esetben is megtévesztette fogyasztóit. Az áruház által kiadott reklámújságban szereplő három termék árát a valóságnál kedvezőbben tüntette fel.

A társaságok az április-májusi katalógusban a fizetendő árnál alacsonyabb értéket tüntettek fel egy medence és egy gyeprács esetében, valamint a szeptember-októberi kiadványaikban egy kandallóhoz ígértek ajándék kőburkolatot. Mivel ez a valóságnak nem felelt meg, a GVH 2-2 millió forintra büntette a Bricostore Hungaria Beszerzési Kft-t, valamint a Bricostore Hungaria Barkácsáruház Kereskedelmi Kft-t – derül ki a Versenyhivatal szerdai közleményéből.

A társaságok hiába érveltek azzal, hogy a nyomdai hibákért nem vállalnak felelősséget, ez pedig az újságban is szerepel, a GVH nem vette figyelembe az indoklást. A Versenyhivatal szerint ugyanis “minden vállalkozástól elvárható, hogy reklámkatalógusainak nyomdai anyagát kellő gondossággal ellenőrizze a terjesztés megkezdése előtt”.