Megtankolt, majd fizetés nélkül elhajtott a miskolci férfi

Akt.:
Megtankolt, majd fizetés nélkül elhajtott a miskolci férfi
Encs, Kazincbarcika, Mezőkövesd, Miskolc, Ózd, Szerencs, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2016. április 21-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megyében 2016. április 21-én az Encsi Rendőrkapitányság két férfival, míg a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy fővel szemben garázdaság elkövetése miatt alkalmazott személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tulajdonelleni szabálysértés (bolti-lopás) miatt vett őrizetbe egy nőt, továbbá a Miskolci Rendőrkapitányság szintén tulajdonelleni szabálysértés miatt egy férfit. A miskolci férfi egy helyi üzemanyagtöltő állomáson több mint 20 000 forintért tankolt, majd fizetés nélkül elhajtott. A rendőrök egy órán belül azonosították, majd elfogták a bliccelőt.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A fenti eseteken túlmenően a miskolci, a szerencsi és a mezőkövesdi egyenruhások egy-egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe.Az ózdi a kazincbarcikai és tiszaújvárosi egyenruhások pedig egy-egy férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában hét személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további hét esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –