Friss hírek

2009.03.01. 06:48

Hatalmas űrt hagyott a brit politikus életében fiának halála

<p>Fia halála után először szólalt meg nyilvánosan David Cameron, a brit konzervatív párt elnöke. Az ellenzék vezető politikusa pártja tagjainak küldött szombati levelében úgy fogalmazott: hatéves gyermekének hirtelen halála olyan nagy űrt hagyott az életében, amit szavakkal képtelen lenne leírni. A többszörösen fogyatékos Ivan Cameron szerdán vesztette életét egy nyugat-londoni kórházban.</p>

David Cameron legidősebb gyermeke súlyos epilepsziával született, ráadásul az elmúlt években számos agyvérzést kapott. A politikus a levélben úgy fogalmazott, hogy ő és családja - felesége, Samantha, ötéves lánya, Nancy és hároméves fia, Arthur Elwen - már korábban felkészültek rá, hogy Ivan fiatalon fog meghalni. "De arra nem számítottunk, hogy ennyire fiatalon és ilyen hirtelen veszítjük el őt" - fogalmazott Cameron, majd így folytatta: "Azzal vigasztaljuk magunkat, hogy tudjuk: nem szenved tovább, gyorsan érte a végzet és most már egy jobb helyen van."

A politikus levelében beszélt gyermekének betegségéről is: "Amikor először tájékoztattak Ivan fogyatékosságának mértékéről, azt gondoltam: kínlódva tudunk csak gondoskodni majd róla, de legalább neki jó lesz, hogy mi viseljük a gondját. Most, hogy visszatekintek, azt látom, teljesen máshogy történt. Ő volt az egyetlen, aki igazán szenvedett, és mi - Sam, én, Nancy és Elwen - voltunk, akik sokkal többet kaptunk annál, mint amit lehetségesnek gondoltam, azáltal, hogy együtt éltünk és szerethettünk egy ilyen csodálatosan különleges és gyönyörű fiút."

Cameron egyben megköszönte mindenkinek - közte politikai ellenfeleinek - a támogatást. A londoni parlamentben elmaradt a szerdai miniszterelnöki kérdések órája, helyette a képviselők gyászukról biztosították a politikust. Gordon Brown úgy fogalmazott: együtt érez a képviselővel és osztozik vele a gyászban. A kormányfőnek 2002-ben agyvérzés miatt hunyt el elsőszülött gyermeke, a mindössze tíznapos Jennifer, míg kétéves fia, Fraser cisztás fibrózisban szenved.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!