Megtámadják a közigazgatási határozatot

Kimaradnak a mintegy 7,5 milliárdos fejlesztési támogatásokból azok a kórházak amelyek fenntartói nem írják alá az OEP szerződést.

Megyénkben a szikszói II.Rákóczi Ferenc és a miskolci Szent Ferenckórház lehet érintett az ügyben.
Az egészségügyi tárca, a szerződés kötés elmaradása esetén igyekszik garantálni a betegek biztonságát ez esetben is – mondta Horváth Ágnes, államtitkár. A Fidesz képviselői a múlt héten jelentették be, hogy az általuk vezetett önkormányzatok nem írják alá a kórházlista miatti új megállapodást. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke pontosít:

 ”Szerintem a sajtó által gerjesztett problémáról van szó. Természetesen – ahogy az korábbi OEP gyakorlat volt – tárgyalás nélkül nem írjuk alá a szerződést, egyeztetünk és igyekszünk a számunkra legkedvezőbb feltételeket elérni. Egyébként ezt a megállapodás -tervezetet még meg sem kaptuk. A másik kérdés, amely a tegnap kézbesített közigazgatási határozatot illeti, amely a minisztérium által önkényesen meghatározott ágyszámok meghatározásáról szól, azt törvénytelennek ítéljük és megtámadjuk az illetékes Pest megyei bíróságon“.