Sport

2013.10.19. 01:37

VRCK: Kedvezőtlen előjelek után

Vasárnap 18.30-tól a MAFC-BME vendége lesz a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.

Vasárnap 18.30-tól a MAFC-BME vendége lesz a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben.Eddig mindkét csapat öt-öt meccset vívott meg a pontvadászatban, a fővárosiak ezen tíz, míg az észak-borsodiak kilenc pontot szereztek – amivel a MAFC pillanatnyilag második, a VRCK negyedik a táblázaton.– Túl vagyunk három 3:2-es vereségen, ami nem jó, mert én nem így terveztem – osztotta meg érzéseit az Észak-Magyarországgal Dudás András, a barcikaiak edzője. – Nyilván mindig, mindennek van oka, azt hiszem, hogy kicsit több koncentrációval, harcossággal, akarattal háromnál több pontot gyűjthettünk volna.

A szakember ezt követően a heti munkát hozta szóba.

– Nem tudtunk ideális körülmények között dolgozni, hiszen Kovács Z. tanfolyamon volt, Szántai délutános a munkahelyén, Bokor továbbképzése miatt hagyott ki edzést, de Germuska sem volt két alkalommal és Csizmadia is mulasztott egy foglalkozást – sorolta Dudás András. – Ez nem meglepő, hiszen a bajnokság eleje óta tudtuk, hogy előállhat ilyen helyzet. Az meg majd kiderül, hogy így, ilyen előjelek után mire leszünk képesek vasárnap.

Már nem jósol

Az idei pontvadászatban sok minden előfordulhat, ami a Vegyésznél úgy csapódik le, hogy olyan csapattól is kikap(hat), amelyet az elmúlt évben, évtizedben magabiztosan legyőzött.

– Annak idején több jó játékosunk volt, jobban ki lehetett számolni a végeredményt, most viszont már nem vállalkozom jóslásra... – mondta Dudás András. – Jelenleg is vannak magas kvalitással bíró röplabdázóink, de ha valaki nem tud magas hőfokon edzeni, akkor nagy az esély rá, hogy a tudása élesben sem fog kijönni. Ilyen időszakot élünk, amikor nem profik a játékosok, akiknek van munkájuk, magánéletük és azt próbálják összeegyeztetni a sporttal.

A MAFC elleni összecsapásról az alábbiakat fogalmazta meg a szakvezető:

– A Dágtól 3:2-re kaptak ki, a Dunaferrtől 3:0-ra. Bő a keretük, de nincs igazán kiemelkedő tudású játékosuk. Kis teremben leszünk, ahol a nyitások során meg kell majd találnunk a kevésbé jól fogadó embereiket, miközben mi ugyanezen a területen stabilat nyújtunk, helyzetbe hozva azokat, akik beütik a labdákat – mondta Dudás András.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!