Megtaláltuk Tarján Kincsét

Tállai András (jobbra) a kolbászkészítésről tájékozódott
Tállai András (jobbra) a kolbászkészítésről tájékozódott - © Fotó: Kozma István
Tiszatarján – Tállai András ország­gyűlési képviselő avatta fel Tiszatarján húsfeldolgozóját.

Bögre Lajosné, Tiszatarján polgármestere és Burainé Hajdu Éva, a település jegyzője olyan párost alkot, amelynek munkálkodását a környezet folyamatos fejlődése jelzi. Már jó néhány esztendő telt el azóta, amikor közmunka keretében meghonosították a településen az állattartást és a megtermelt húst az önkormányzati konyhán hasznosították.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

Ez vezette arra a településvezetőket, hogy továbblépjenek. Erre a Belügyminisztérium start közfoglalkoztatási pilot programja teremtette meg az alapot.

Húsüzem, húsbolt

Bögre Lajosné polgármester elmondása szerint már régóta dédelgették azt a gondolatot, hogy Tiszatarján saját maga dolgozza fel a megtermelt húst és ezáltal nyújtson többletszolgáltatást is a településen és környékén élőknek.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

A programban elnyert 194 millió forintból építették meg azt a húsüzemet – a Tarján Kincsét, amelyet pénteken – többek között – Tállai András, a térség országgyűlési képviselője jelenlétében avattak fel.

A húsüzemben 8 fő közfoglalkoztatott alkalmazását vállalták és a húsfeldolgozás és termékek készítésén túl bolt és mozgóárus is kapcsolódik a projekthez.

– ÉM-SZB –