Megtalálták Révész Csaba utódját

Révész Csaba
Révész Csaba
Kisvárda – Két vereség után mondott le a kisvárdai edző, aki már a Vasvári elleni meccs előtt döntött. Tabella. A megyei első osztály állása [.pdf – 29KB]

Egyértelműen a bajnoki cím megszerzésének reményében kezdte az évadot a megyei első osztályban újonc kisvárdai együttes. Ennek jegyében erősítettek, ezért állapodtak meg az új szakvezetővel, Révész Csabával. Ősszel a versenyfutás során hét pontos hátrányba kerültek a szintén feljutási álmokat dédelgető Nagyecseddel. A holt szezonban a lemaradás ellenére továbbra is azt hirdették, hogy a végső cél az első hely.

Rossz kezdés

Aztán elkezdődött a tavaszi szezon, és a két vereséget követően hirtelen az ötödik helyre zuhant vissza az együttes. A Tiszavasvári elleni hazai találkozó után az edző lemondott, de mint kiderült, nem feltétlenül a vereség miatt döntött ekképpen:

– Olyan helyzet elé állítottak a mérkőzés előtt, hogy már akkor eldöntöttem: a kilencven perc eredményétől függetlenül távozom a csapattól – állította Révész Csaba. – Tehát ha nyertünk volna, akkor is búcsúzom. Miután megkaptuk az első gólt, ütötték-verték mögöttem a kispadot, félelmetes volt a hangulat, szitokáradat zúdult rám. Mindez megerősített abban, hogy ilyen légkörben nem érdemes folytatni. Két vereséggel kezdtük a tavaszt – nem erre számítottam. Mindegyik mérkőzésen volt esélyünk a győzelemre, de a megingások ide vezettek. A történtek után is a tükörbe nézhetek, felvállalom a tetteimet. Ez a kudarc nem vet vissza, levonom a tanulságokat, és azt a továbbiakban beépítem. Végezetül sok sikert kívánok a kisvárdai együttesnek!

Hétfő este összeült a vezérkar, és jelen helyzetben azt látták jó megoldásnak, ha az eddigi technikai vezetőt, Kocsis Jánost bízzák meg a tréneri teendők ellátásával.

– Kéznél voltam, némi vívódás után beadtam a derekam. Meglátjuk, mit hoz a jövő, addig is a vezetők gondolkodnak a hosszútávú megoldáson. Az elmúlt két bajnokin látottaktól sokkal többet tud a csapat, ebben mindenkinek megvan a maga felelőssége. Nem egyszer voltam már korábban is megbízott edző, utóbb az utánpótlással foglalkoztam. Legközelebb Kemecsére megyünk, remélem, sikerül felrázni az együttest.

– Ladányi Tóth Lajos –