Magyarország

2013.02.22. 12:38

Az LMP "Aranytalicska-díjat" ítélt oda Simicska Lajosnak

Budapest, 2013. február 22., péntek (MTI) - Az LMP "Aranytalicska-díjat" ítélt oda Simicska Lajosnak, a "közpénzek legsikeresebb begyűjtőjének".

Budapest, 2013. február 22., péntek (MTI) - Az LMP "Aranytalicska-díjat" ítélt oda Simicska Lajosnak, a "közpénzek legsikeresebb begyűjtőjének".

A független képviselő Ertsey Katalin pénteken a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Magyar Hirdető Zrt. székhelye előtt tartott sajtótájékoztatót, amelynek elején át akarta adni a "díjat". A politikus becsöngetett, de az épületből kijövő férfi azt mondta, hogy Simicska Lajos nem tartózkodik ott. A férfi az LMP által készített, aranyszínűre fújt kicsinyített talicskát, az ahhoz írt oklevelet és az ellenzéki párt antikorrupciós 12 pontját nem vette át.

Ertsey Katalin ezért a ház előtt olvasta fel Simicska Lajosnak szánt, tegező formában írt levelét.

Ebben úgy fogalmaz, Simicska Lajos 2010 óta több mint egymilliárd euró értékben talicskázott ki közpénzeket "konzorciumokban vagy csak a Közgéppel", közbeszerzéseken nyert el olyan megbízásokat, "amelyeket más nem képes elnyerni".

Kijelentette: az Aranytalicska-díjat azért alapította a Lehet Más a Politika, hogy "ezeket az igazán komoly, elismerésre méltó teljesítményeket díjazza". A "díjra" hamarosan több kategóriában is megnyitják a jelöléseket, hogy az emberek mondják meg, szerintük kik azok az "oligarchák", akik a leginkább érdemesek arra, s hogy melyik helyi, önkormányzati, regionális vagy országos "umbulda" érdemes a jelölésre.

A politikus arról is beszélt, hogy Mészáros Lőrinccel, Felcsút polgármesterével és a Puskás Futball Akadémia elnökével Simicska Lajos most együtt végezheti a hulladéklerakók rekultivációját a Duna-Vértes köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás megbízásából. Ertsey Katalin az ügyet úgy minősítette, hogy abban minden törvényes és megfoghatatlan. "Magyarországon ma már nem kell ahhoz szabályokat hajlítani, hogy ti tudjatok nyerni. Már úgy vannak azok hajlítva, hogy jó legyen. Kétharmaddal" - mondta.

Kijelentette: ma Magyarországon minden korábbinál nagyobb az a fajta korrupció, amikor egy érdekcsoport foglyul ejti az államot, és a közpénzeket magánzsebekbe szivattyúzza. Ezt csak a közpénzek átlátható elköltésével, a titkolózás megszüntetésével, és a közbeszerzések átalakításával lehet megakadályozni - hangsúlyozta.

A sajtótájékoztató alatt a Simicska Lajosnak címzett plakettet előbb a ház postaládájára ragasztották, majd bedobták abba. Ertsey Katalin hozzátette, ha Simicska Lajos akarja, akkor az aranytalicskát átveheti az LMP központi pártirodájában.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!