Megtalálták a New Yorkban eltűnt győrújbaráti diáklányt

Előkerült a New Yorkban három és fél hónapja eltűnt magyar diáklányt. Tímár Natáliát egy, a nagyvárosban dolgozó, magyar származású magánnyomozó, Auguste Papay bukkant rá a 18 éves lányra.

A magánnyomozónak sikerült rávennie a lányt, hogy hazatérjen, és a New York-i főkonzulátus már ki is állította az ideiglenes igazolványát, amellyel vasárnap hazarepülhet Magyarországra. A magánnyomozó a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy Tímár Natália jelenleg nincs olyan állapotban, hogy nyilatkozzék. Nagyon lefogyott, Brooklyn egyik rossz hírű környékén találtak rá. A család 1000 dollárt (176 ezer forint) ajánlott fel annak, aki információval segíti a magánnyomozó munkáját. A sikerdíjról egész oldalas hirdetést jelentettek meg a New York-i Amerikai Magyar Népszava Szabadságban.

Tímár Natália a Rotary Klub diákcsere programjának keretében érkezett egy évre tanulni az Egyesült Államokba. Egy családnál lakott. Eltűnése előtt megszegte a Rotary Klub által támasztott szigorú feltételek egyikét, és közölték vele, hogy haza kell térnie. Ezt követően ismeretlen helyre távozott. Utolsó üzenete az volt, hogy “rossz társaságba” keveredett. A magánnyomozó egyebek mellett azon a szálon indult el, hogy eltűnése után két alkalommal New Yorkban használta a bankkártyáját, emellett egy telefonszám vezette a lány nyomára.