Megtalálták a Mosoni – Dunába borult kenus holttestét

Szerda délután megtalálták annak a vízi túrázónak a holttestét aki még vasárnap borult a Mosoni – Dunába egy kenuról. A 34 éves rajkai férfi túl közel ment a 6 – os zsiliphez ezért merült el.

A szerencsétlenül járt vízi túrázót napok óta keresték tűzoltók, rendőrök és búvárok. Egy 20 – 30 kilométeres szakaszon még hangradarral is kutattak utána Szerda délután újra a zsilip közvetlen közelében keresték és meg is találták egy nagyobb kő alá szorulva.

” Körülbelül 20 – 30 méterre a zsiliptől találtuk meg a holttestet, a karok egy kő alá szorultak ezért nem jött a felszínre ” – mondta a Független Hírügynökségnek Mezei Gábor, a Deepex Ipari Búvárcsoport vezetője.

A férfi a rajkai kempingben bérelte a kenut, a csónakhoz járó mentőmellényt nem használta. A Mosoni-Duna – ahol a baleset történt – a szakemberek szerint nem számít nehéz terepnek. Ha valaki betartja az alapvető szabályokat akkor a vízbe esve se történhet baja.

A szigetközi ágrendszer viszont sokkal veszélyesebb. Ott legutóbb május elején egy szlovák rendőr halt meg Dunaszigetnél. A férfi szintén nem viselt mentőmellényt.