Megtalálták a Dunában a portugál diák holttestét

Megtalálták a Dunában a portugál diák holttestét
Budapest, 2012. május 25., péntek (MTI) – Múlt péntek óta keresik Gonsalo Ferraz-t, a Dunában eltűnt portugál diákot, aki egy buli után ugrott le az Erzsébet hídról. Most találták meg holttestét.

A Kvassay-zsilip előtti öbölben találták meg csütörtök reggel annak a 20 éves portugál fiúnak a holttestét, aki május 11-én az Erzsébet hídról ugrott a Dunába – írja pénteki számában a Blikk.

Gonsalo Ferraz holtteste egy uszadékfelfogóban akadt meg.

A fiút a dunai vízi rendészet és egy tűzoltóhajó is kereste. A rendőrség a diák holttestét a ruházata alapján azonosította – közölték.

A Blikk szerint a diák családja már a baleset napján Budapestre érkezett, és “egy percre sem adták fel a reményt, végig csak azt hajtogatták, hogy Gonsalo valahol kimászott a hideg folyóból, és Budapesten van”.

Miguel Ferraz, a diák bátyja a Blikknek elmondta: miután teleragasztották plakátokkal a várost, kaptak néhány hívást, amelyben azt állították, hogy látták Gonsalót, de minden alkalommal kiderült, hogy tévedtek.

A portugál fiú egy budai buliból tartott Pestre, amikor egy barátjával elhatározták, hogy a hídról a Dunába ugranak, majd partra úsznak. Az ugrást csak az egyik fiú élte túl, a másik eltűnt.

A lap felidézi, hogy barátja korábban azt mondta a Blikknek: “még hallottam, ahogy vízbe ér, aztán eltűnt. A partra úsztam, őt nem láttam többé.”

A fiatalember tavaly szep­tember óta tanult Magyarországon, kiváló úszó volt.

Május 11-én a Duna vize nyolcfokos volt. A fiú 15-20 métert zuhant, akár 70 kilométer/órára is felgyorsulhatott, amikor a vízbe csapódott – írja a Blikk