Magyarország

2011.06.06. 15:53

Nyugdíjügy - Alkotmánybírósághoz fordul a Jobbik, ha megvonják a rendvédelmi dolgozók nyugdíját

<p>&nbsp;Budapest&nbsp; (MTI) - A Jobbik diszkrimináció miatt az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul, ha megvonják a rendvédelmi dolgozók nyugdíját.</p>

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő hétfői, az MTI-nek küldött közleményében azt írta: abban az esetben pedig, ha az összes, öregségi nyugdíjkorhatár alatti nyugdíjat megvonják, pártja a strassbourgi emberi jogi bírósághoz fordul jogorvoslatért.

    Az ellenzéki párt emellett egyetértését fejezte ki a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) tiltakozó demonstrációjával. Mint írták, "a Fidesz a szocialista kormányokhoz hasonlóan elkezdte alkalmazni az intézkedéseivel egyet nem értő tömegek vezetőinek társadalomból történő kivonását".

A Jobbik a TMRSZ hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények gyanújával őrizetbe vett vezetőjét, Szima Juditot - aki a párt európai parlamenti listáján szerepelt 2009-ben - politikai fogolynak tekinti, mivel - olvasható a közleményben - "nyilvánvalóan a kérdéses és nagy felháborodást kiváltó alkotmánymódosításról történő hétfői zárószavazás idejére kívánták a demonstráló tömeg éléről eltávolítani".

    A parlament hétfőn délután dönt a korhatár előtti nyugdíjak megvonását, csökkentését és szociális segéllyé alakítását lehetővé tévő fideszes alkotmánymódosító javaslatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!