Megtagadták a Jobbik kampányhirdetésének sugárzását – kisípolt verzióval próbálkozik a párt

Képkocka a Jobbik választási hirdetéséből
Képkocka a Jobbik választási hirdetéséből
A “cigánybűnözés” kifejezés miatt a Magyar Televízió, és a Magyar Rádió is megtagadta a Jobbik választási hirdetésének sugárzását.

A párt a képi- és hanganyagból csütörtökön egy új verziót készített, melyben a “cigány” szót “kisípolták” – mondta el a Független Hírügynökségnek Dúró Dóra, a párt szóvivője.

Dúró Dóra elmondta: a Magyar Rádió, írásban tájékoztatta a pártot, hogy a választási reklámot nem adhatják közre, mivel az a cigány kisebbség burkolt megsértése, és az faji szempontokon alapuló bemutatása lenne. Hozzátette: a Magyar Televízió még csak nem is tájékoztatta a Jobbikot arról, hogy a választási hirdetés nem jelenhet meg csütörtök reggel a televízióban.

A Jobbik nem etnikai, hanem kriminológiai értelemben használja a cigánybűnözés kifejezést. A reklámanyagból egy új verziót készítettek, melyből a “cigány” szót kisípolták, így akár már csütörtök este látható lehet a jobbik kampányfilmje – tette hozzá a szóvivő.

A történtek miatt a párt az Országos Választási Bizottsághoz fordul, a Jobbik szerint ugyanis mind a Magyar Televízió, mind a Magyar Rádió gátolja a Jobbik politikai nézeteinek terjesztését.
– Független Hírügynökség –