Megtört a miskolci autófeltörők sorozata

Hét autót tört fel néhány nap alatt Miskolcon (a belvárosban, az Avason és a Semlyemréten) az a csoport, aminek öt tagja közül négy fiatalkorú. Lopás miatt eljárás indult…

 

Egy fiatalkorú lány is részese volt annak az autófeltörés-sorozatnak, amit az utóbbi napokban követtek el Miskolcon. Az öt elkövető, köztük négy fiatalkorú összesen hét autóból vitt el különféle értékeket.

A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást, mivel július 12-én egy személygépkocsiból hangfalat és erősítőt loptak el ismeretlen tettesek. A nyomozás elrendelését követően a Gépjármű Alosztály munkatársai egy miskolci használt műszaki cikk kereskedéssel foglalkozó üzletben megtalálták a hangfalat és az erősítőt. Sőt lefoglaltak még egy korában ellopott telefon-kihangosító szettet is.

A lopott műszaki cikkeket egy lány vitte be az üzletbe. A fiatalkorú beazonosítása után kiderült, hogy az autókat négy társával törték fel. A csoportot négy fiatalkorú (14-17 évesek) és egy 21 éves felnőttkorú alkotta, akik a hét feltört autóból többek között GPS készülékeket, telefont, rádiót vittek el, amelyeket aztán tovább értékesítettek. A bűncselekményeket Miskolc belvárosában, a Selyemréten, illetve az Avas városrészen követték el a gyanúsítottak, akik szabadlábon védekezhetnek.