Megszúrta ismerősét egy fiatal fiú csütörtökön reggel

Budapest – Az eddigi adatok szerint a 17 éves inárcsi fiatalember a Kőbánya-Kispest MÁV állomáson, az egyik indulásra várakozó vonaton – előzetes szóváltást követően – hastájékon megszúrt egy szintén 17 éves felsőpakonyi fiatalembert, aki a szúrástól súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

A sérültet a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.A X. kerületi rendőrkapitányság járőri perceken belül a helyszínre értek, és tetten érték a 17 éves fiút, aki meghallgatásakor beismerte tettét és elmondta, hogy áldozatával régóta rossz viszonyban van.

A bűncselekményt megelőzően összeszólalkoztak a peronon, majd ő felszállt a vonatra, de a sértett egy késsel hadonászva utánament, mire ő megszúrta az inárcsi fiút. A járőrök a gyanúsított ruházatának és csomagjának átvizsgálása során táskájában megtalálták az elkövetés eszközeként használt fekete rugós kést, melyet a fiatalember elmondása szerint a vonaton talált az ülés alatt.

 A rendőrök előállították a fiút a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányságra.

Az ügyben a további eljárást emberölés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – a gyanúsított őrizetbe vétele mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály II. Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya folytatja le.