Megszüntették az eljárást a kiskunhalasi tévés ellen

Megszüntette a rendőrség pénteken a kiskunhalasi tévé munkatársa ellen indított eljárást. A riportert még tavasszal vonták felelősségre azért, mert vezetés közben mobilon kért segítséget miután megtámadták munkája közben. A riporter az ügyészséghez fordult az ügyben, amely megállapította, hogy a férfi jogos védelemből cselekedett.

A Halas Tv forgatócsoportja múlt év decemberében a Bács-Kiskun megyei Pirtó közelében található illegális német szemét lerakójánál forgatott, amikor a tanya tulajdonosa és testvérei rátámadtak a tévésekre. Puszta kézzel bezúzták autójuk ablakát, majd több kilométeren keresztül üldözték őket. A riporter vezetés közben, mobiltelefonon kért segítséget a rendőröktől, amit az operatőr is rögzített, aki közben a támadókat filmezte.

A kiskunhalasi rendőrség később a felvételek alapján 14 ezer forintos szabálysértési bírságot szabott ki a riporterre, amiért az nem csatolta be a biztonsági övét, valamint kézben tartott mobillal telefonált. Július 24-én a riporter törvényességi kérelmet nyújtott be a döntés ellen a kiskunhalasi ügyészségen. A vizsgálat lezárulta után az ügyészség törvénysértőnek nyilvánította a határozatot, és annak hatályon kívül helyezését indítványozta.