Megszüntették a nyomozást a fotósverés ügyében – az ügyvéd megtámadja a határozatot

Megszüntette az ügyészség a nyomozást a tavaly nyári fotósverés ügyében, amikor az egyik napilap munkatársát bántalmazták a gyanú szerint a rendőrök. A fotós védője megtámadja a határozatot.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség vizsgálta az ügyet, két rendőrrel kapcsolatban nyomoztak. Az egyik rendőrrel szemben bűncselekmény, társa ellen pedig bizonyítottság hiánya miatt szüntette meg az eljárást a hatóság. Az erről szóló papírt már ki is kézbesítették az érintetteknek – így a megvert fotósnak és védőjének is – akiknek nyolc napjuk van arra, hogy ha akarnak, panasszal éljenek – mondta el a Független Hírügynökségnek Morvai Attila, az ügyészség szóvivője.

Futó Barnabás, a bántalmazott fotóriporter ügyvédje azt mondta, hogy mindenképpen panasszal fognak élni, mert úgy látják, hogy megalapozatlan a határozat. A panaszt napokon belül meg is teszik, ezután már a Fővárosi Főügyészség fogja vizsgálni az ügyet.

Az újság fotósát még tavaly júniusban, egy budapesti bajnoki labdarúgó mérkőzés után kitört utcai verekedésben tomfával mellbe ütötték a rendőrök, majd kicsavarták a kezét. A lap fotóriportere feljelentetést tett, a nyomozás napokon belül meg is indult.