Megszűnik az OÉT, jön a Nemzeti Konzultációs Tanács – Népszabadság

A kormány átalakítaná az Országos Érdekegyeztető Tanács hatásköreit és feladatait, a nevét is megváltoztatnák – írja a Népszabadság.

 A lap szerint lényegében megszüntetnék az OÉT-et, helyette új nemzeti konzultációs testületet hoznának létre, amelyet a kormány meghatározott időszakonként tájékoztatna az előtte álló legfontosabb feladatokról. Az új testület véleményt mondhatna a kormány javaslatairól, a költségvetésről vagy az adótörvényekről, de nem szólhatna bele a munka világát érintő törvények előkészítésébe, a magánszektor éves bérajánlásába és az éves minimálbér meghatározásába.
Az új kormány megalakulása után több hónappal, ezen a héten hétfőn hívták össze először az OÉT-et. Az ülésen a miniszterelnök azt mondta, hogy a kormánynak van módja megváltoztatni a tanácsról szóló törvényt, de ezt nem szeretné egyedül megtenni, várják a javaslatokat.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s