Megszűnik a buszjárat – munkahelyeiket féltik a Zalakaroson dolgozók

Munkahelye elvesztésétől fél 30-40 ember Zalakomárban, mert jövő vasárnaptól megszűnik az esti buszjárat Zalakaros és a település között. Munkaszüneti napokon törlik a fürdővárosból este 20 óra után induló járatot, vagyis a szállodákban és a fürdőben dolgozók nem tudnak hazajutni. Van, aki másfél év munkanélküliség után tudott elhelyezkedni, és most azt mondta neki a főnöke: ha nem tudja megoldani a közlekedését, akkor elküldi.

Gazdaságtalan a fenntartása, ezért munkaszüneti napokon megszűnik az esti buszjárat Zalakomár és Zalakaros között. Ezen a vasárnapon még elindul, de utoljára. A zalakomáriak azért dühösek, mert ők vasárnap és más ünnepeken is járnak dolgozni, és most nem tudják, ezentúl hogyan jutnak haza.

A megszűnő buszjárat miatt 30-40 ember félti a munkahelyét. Azt mondják, ha nem vállalnának munkaszüneti napokon is műszakot, akkor azonnal elküldenék őket.

A járat maradhatna, ha Zalakomár szerződést kötne a helyi Volánnal, és havonta 20-25 ezer forinttal hozzájárulna a költségekhez. Erre azonban nem hajlandó az önkormányzat.

Nem arról van szó, hogy nem tudunk kigazdálkodni ennyi pénzt. Ki tudnánk, de akkor elindulna egy folyamat, és később más járatokhoz is hozzá kellene járulnunk. Ezt nem akarjuk – mondta a Független Hírügynökségnek Varga Miklós, Zalakomár polgármestere.

A járat megszüntetését egyébként a közlekedési minisztérium is jóváhagyta. A polgármester azt ígérte, ha legalább öt ember lesz, aki nem tud hazajutni a munkahelyéről, akkor elküldik értük a falubuszt, de a Volánnak semmiképp nem fizetnek.