Megszólalt a talált telefon – Rendőrségi hírek Borsodból

Megszólalt a talált telefon – Rendőrségi hírek Borsodból
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. október 15-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Az őszi időjárási viszonyok óvatosságra intik a közlekedőket!

Az elmúlt 24 órában egy könnyebb és egy súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén.

A rendelékezésre álló adatok alapján Miskolcon a Zsolcai kapuban, kora délután egy gyermekkorú kisfiú édesanyjával sétált a járdán. Majd a gyerek kísérője kezéből kitépve magát egy szabályosan parkoló autó mögül hirtelen és figyelmetlenül az úttestre futott. Ennek következtében az arra szabályosan haladó távolsági busz oldalának ütközött és könnyebb sérüléseket szenvedett.

A súlyos sérülésekkel járó közlekedési baleset a reggeli órákban történt Harsány és Miskolc között. Egy személygépkocsi sofőrje nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg sebességét, egy balra ívelésű kanyarban a nedves úttesten kisodródott és a vízelvezető árokba hajtott.

Az esetek körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a megszokásból való vezetés a megváltozott időjárási viszonyoknál nem jó megoldás! Esőben, kődben jobban csúsznak a kerekek, megnő a féktávolság és a megcsúszás veszélye fenyeget. A közlekedők fokozott óvatossággal és körültekintéssel vegyenek részt a forgalomban és tartsák szem előtt: Mindenkit haza várnak!

Megszólalt a talált telefon…

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök több embert vettek szabálysértési vagy bűnügyi őrizetbe. A Miskolci Rendőrkapitányság például egy 28 éves nővel szemben alkalmazott személyi szabadságot korlátozó intézkedést tulajdon ellen szabálysértés miatt. A nő elmondása szerint az általa talált mobiltelefont akarta eladni egy miskolci kereskedésben, amikor a készülék megszólalt, és a tulajdonos kereste a megtalálót.

Egy 37 éves férfivel szemben garázdaság miatt intézkedtek a járőrök. Az őrizetbe vett szabálysértő Sajópetriben fenyegette családtagjait ittas állapotban, amivel másokban félelmet és megbotránkozást keltett.

Az Encsi Rendőrkapitányság rendőrei kerékpártolvajt vettek őrizetbe. A férfi a délelőtti órákban lopta el Telkibányán a biciklit, és már a déli napforduló előtt fogdában volt a kerék-kötő.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés szerint a város külterületén, egy telephelyen többen vasúti síneket darabolnak. A rendőrök a helyi polgárőrök segítségével hamar beazonosították az elkövetőket. A hat férfival szemben a rendőrség lopás miatt indított eljárást.

A Szerencsi és Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei fatolvajokat értek tetten, akikkel szemben – őrizetbe vételük mellett – lopás miatt indított eljárást a hatóság.

– B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –