Hajdú-Bihar

2011.06.30. 10:18

IV. Honismereti Tábor Hajdúdorogon

Hajdúdorog - A Hajdúdorogi Honismereti és Városvédő Egyesület, a Mészáros Károly Városi Könyvtár társszervezésével ebben az évben is megvalósította 2011. június 20. és 24. között, az ötödik osztályosok számára rendezett honismereti táborát.

Hajdúdorog - A Hajdúdorogi Honismereti és Városvédő Egyesület, a Mészáros Károly Városi Könyvtár társszervezésével ebben az évben is megvalósította 2011. június 20. és 24. között, az ötödik osztályosok számára rendezett honismereti táborát.Az egyesület 20 éves fennállása alatt olyan értékmentő tevékenységet folytatott, mely elősegítette a régi idők emlékeinek, történeteinek őrzést, továbbadását a fogékony ifjúságnak. Ennek az elhivatott munkának a gyümölcse, az immár negyedik alkalommal megrendezett tábor, melyre tizenegy tehetséges, ötödik osztályos diák érkezett a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményből. A résztvevő gyerekekről elmondható, hogy komolyan érdeklődnek településünk múltja iránt, ezért szívesen közreműködtek a hagyományápoló, értékteremtő munkákban.

A szervezők ezúttal is érdekes, változatos programokkal tették emlékezetessé az ismeretátadás perceit. Pappné Papp Irénke néni lelkiismeretes táborvezetőnek bizonyult, megmutatta a fiataloknak a város nevezetességeit. Végigjárták a régi temetőket, templomokat, felkutatták az emlékhelyeket, szobrokat és megismerkedtek a település védett fáival. Csütörtökön Vass Mihály Arborétumában tettek egész napos kirándulást a természetbarátok. A gazda örömmel vezette körbe a diákokat, bemutatva a helyi élővilágot. A táborozók testközelből ismerkedtek meg az árbócakáccal és a tölggyel, emellett láthattak jázmin és mogyoróbokrot, valamint fekete diófát is. A fedett részen előkerült a madárlátta elemózsia, mely mellé desszertként ízletes cseresznyemeggy is társult.

A táborzáró napon a hét ismeretanyagából egy gazdagon illusztrált kiadványt szerkesztett a csapat, mely a tartalmasan eltöltött időről és az átélt kalandokról egyaránt tanúskodik. A délután folyamán záróműsorral kedveskedtek szüleiknek, nagyszüleiknek. Az előadáson az érdeklődők ízelítőt kaphattak a tanultak mellett a közös élményekről, és az együtt töltött idő mozgalmasságáról.

A résztvevők névsora: Beke Norbert, Beke Zoltán, Kökényesi Erika, Martinek Tímea, Murvai Dorina, Nagy Krisztina, Pózmán Petra, Szabó Bence, Tóth Alíz, Zoványi Ágnes, Zsadányi Szelina.

Közreműködő pedagógusok és segítők: Oláh István, Papp Józsefné, Pappné Papp Irén, Ráczné Vass Hajnalka, Szanicsné Nagyhaju Katalin, Zsadányi Jánosné.

- Mosolygó Marietta, www.hajdudorog.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!