DVTK Jegesmedvék: Csak a harmadikkal törődnek, a többivel nem foglalkoznak

Miskolc - Szerdán 19 órakor a Tüskecsarnokban játsszák a jégkorong Mol Liga döntőjének 3. meccsét.

Miskolc - Szerdán 19 órakor a Tüskecsarnokban játsszák a jégkorong Mol Liga döntőjének 3. meccsét.

A DVTK Jegesmedvék együttese 2-0-ra vezet a MAC Budapest gárdája ellen az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharca keretében. A piros-feketék immáron nagy esélyesei a finálénak, hiszen az alapszakasz hat összecsapását is figyelembe véve immáron 8-0 az állás a Macik javára. Ezek után nehéz elképzelni, hogy a fővárosiak kiénekeljék a sajtot a Jegesmedvék játékosainak szájából, s ez a megállapítás még akkor is igaz, ha vasárnap este – mivel a MAC már 3-0-ra elhúzott – rezgett a léc, de végül nem esett le. A fináléban a sírból kiharcolt diadal nyilván tovább acélozza Gyeneséket, akik szerdán este újabb nagy lépést tehetnek előre.

„Háborút” vár

A döntő keretében Miskolcon vívott szombati találkozót könnyen, a vasárnapit azonban csak a végletekig kiélezett, drámai, túlórás meccsen sikerült hoznia a miskolci alakulatnak. Arra a kérdésre, hogy mit vár a soron következő, idegenbeli találkozótól, Jason Morgan vezetőedző így válaszolt:

– Szó szerint háborúra számítok! A fővárosiaknak nagyon jó csapatuk van, és most vagy soha alapon biztosan vissza akarnak vágni nekünk. A MAC Budapest vasárnap este kemény, érzelmekben gazdag csatában, hosszabbításos vereséget szenvedett tőlünk, és a vendégek játékosainak a történteket nyilván nem volt könnyű feldolgozniuk. Véleményem szerint a mostani, azaz a felek közötti harmadik lesz a legkeményebb mérkőzés a párharc során. Az elsőhöz képest ugyanis a második összecsapás sokkal fizikálisabb és túlfűtöttebb volt, mint az első és a szerdai ezt csak fokozni fogja. A célunk természetesen az újabb győzelem kiharcolása, nem is lehet más.

Csak a harmadikra

A finálé második mérkőzését a sírból hozták vissza a Macik. Csapatkapitányuk, Hajós Roland így idézte fel a jégen történteket:

– Rosszul kezdtünk, pillanatok alatt 0-2 lett, de akkor sem fordult meg a fejünkben az, hogy ellenfelünk elveheti a győzelmet tőlünk. Aztán 0-3-ra alakult az állás, de a sorainkban ijedtségről szó sem volt. Első gólunk nagyon jókor jött és ekkor azt mondtuk, hogy a harmadik harmadban visszahozzuk a mérkőzést. 3-3-nál kiszakadtak az érzelmeink, biztosak voltunk a sikerben, egymást lelkesítettük, hogy megszerezzük a negyediket is. Éppen a jégen tartózkodtam, amikor két láb között a rövid sarokba beakadt a MAC újabb gólja, amely traumát okozott nekünk. Viszont úgy vélekedtünk, hogy van még elegendő időnk, összehegesztjük az egyenlítést és ha máskor nem, akkor a hajrában kivívjuk a sikert. Az utolsó, alig több mint egy percre hatan mentünk fel, hiszen kapusunkat mezőnyjátékosra cserélte mesterünk. Készültünk a 6-5-ös szituációra, gyakoroltuk ezt a figurát és semmi másra nem koncentráltunk, csak arra, hogy betaláljunk. Össze is hoztuk negyedik gólunkat és akkor nyugodtunk meg. A hosszabbításra úgy korcsolyáztunk ki, hogy ez már a mi meccsünk és meg is csináltuk. Most, hogy jön a harmadik felvonás, csak erre gondolunk. Az első két találkozót lezártuk, úgy megyünk, mintha 0-0 lenne, eszünkbe sem jut, hogy majd valamikor lesz negyedik, vagy szükség esetén még több meccs. Most az a célunk, hogy 3-0-ra alakítsuk a párharc állását. Még annyit, hogy sokan kérdezték, milyen Majoross Gergely ellen meccselni. Elvégre volt mesterünkkel tavaly mindent megnyertünk, amit csak lehetett. Nos, nincs kommunikáció közöttünk, ha úgy hozza a helyzet, hogy szembemegyünk egymással, csupán köszönünk vagy bólintunk, ennyi és nem több. Majd ha vége a sorozatnak, akkor így vagy úgy gratulálunk majd egymásnak.

Dudas, Pavuk: 1-1 meccs eltiltás

A Mol Liga fegyelmi bizottsága megvizsgálta a vasárnapi DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest mérkőzésen történteket, ez alapján az alábbiakról döntött: Dudas a mérkőzés 29. percében, egy játékmegszakítást jelző sípszót követően ellenfele fejét megütötte. Az fb megállapítása szerint a játékos megmozdulása sérülésveszélyes és egyértelműen sportszerűtlen, megfélemlítő szándékkal történt. Az ütést elszenvedő játékost az ütés álló játéknál érte, amikor arra nem számíthatott. A grémium ezért a bekket egy Mol Liga-meccsre eltiltotta. Miként Pavuk Attilát, aki „a mérkőzés 32. percében ellenfelét hátulról a palánknak lökte”. A Macik játékosa ezzel a lökéssel gondatlanul veszélyeztette játékostársa testi épségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!