Megszépül a “mese” tér

Megújul az Arany János - Király - Vörösmarty utcák által határolt tér Miskolcon
Megújul az Arany János - Király - Vörösmarty utcák által határolt tér Miskolcon - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Munkagépek szállták meg hétfőn az Arany János – Király – Vörösmarty utcák által határolt teret Miskolcon.

Nem tudja hová tenni a területet? És, ha azt írjuk, hogy az egykori Mese cukrászda és hajdani Julius Meinl (most Coop) mögötti teret újítják fel?

– Már a múlt héten elkezdődtek a környéken a munkák! – újságolta a hétfői tájékoztatóján Molnár Péter önkormányzati képviselő. – Elkészült például az Arany János utcán egy járda – mutatta. – Új aszfaltréteget kapott az úttest a Munkácsy köz felé, ahol hamarosan a gyalogátkelőhelyet is felfestik.

Mindezek mellett a területet átszelő kerékpárútat is kiszélesítették, és egy rossz állapotú lépcsőt is elbontottak: rámpát építettek a helyére. A környéken egyébként több, mint 100 család él panelházakban – mindezt a terület közös képviselője árulta el munkatársunknak – , ezért nyilván örömmel nyugtázták azt a tényt is, hogy a “nagy” Coop mögött téren is rendbe teszik a következő hetekben az utat. A régi és tönkrement, összetöredezett sárga köveket felszedik és a helyén aszfaltoznak, kátyúznak. Ezt tették már hétfőn is a Kincsesbolt előtt, ahol majd “felmarják” a járdát is, hogy arra a környéken már fellelhető szürke díszburkolat kerüljön. Molnár Péter elmondta azt is, hogy nem mellékesen ezzel párhuzamosan a vízelvezető is felújítás sorsára jut, de a szegélyköveket is cserélik és új lesz ott az úgynevezett humuszréteg is. Rövidesen térfigyelő kamerát is felszerelnek az illetékesek, így talán a biztonsági komfortja is nő az ott élőknek.

Megtudtuk: a munkálatok – amelynek kivitelezője a miskolci Lasped Kft. – július 31-én fejeződnek be. A felújítás összköltsége 24 millió forint, amelyből 15 millió “költségvetési soron” szerepel a város kiadásai között, míg a fennmaradó 9 milliós összeg Molnár Péter egyéni képviselői alapjából áll.

ÉM-JLI