Megszüntették a vízkorlátozást Miskolcon

Miskolc – Sikerült stabilizálni a miskolci vízellátást, ezért a május 16-án bevezetett vízkorlátozást megszüntette a helyi védelmi bizottság.

Erről Vojtilla László a vízszolgáltatást végző MIVIZ Zrt. szolgáltatási ügyvezetője tájékoztatta a Független Hírügynökséget.

Az esőzés okozta rendkívüli helyzet miatt és a város biztonságos vízellátásának védelmében, a MIVÍZ Kft korábban több forrást is kizárt a víztermelésből, mert bizonytalanná vált azok vízminősége. A helyi védelmi bizottság ezért határozott úgy, hogy vízkorlátozást vezet be, amelynek során kérték a a lakosságot, hogy takarékoskodjanak a vízzel, és azt csak a szociális igények felhasználására korlátozzák. A kiesett vízmennyiséget a regionális vízműtől vásárolt vízzel igyekeztek pótolni. A kutak újraindításával most helyreállt a megszokott vízellátás a borsodi megyeszékhelyen.

– Független Hírügynökség –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s